Akillesjänteen tendiniitti – Akillesjänteen tulehdus

Akillesjänne on kehon pisin jänne, ja se liittää kantaluun pohjelihaksiin jalkaterän takana.

Akillesjänteentulehdus

Akillesjänteentulehduksen aiheuttama kipu keskittyy juuri kantapään takaosaan ja tekee usein pohjelihaksista äärimmäisen kireitä. Tulehduksesta kärsivät raportoivat, että liikkeessä kohta tuntuu aralta ja kevyt kävely voi aiheuttaa kipua joka askeleella.

Mikä aiheuttaa akillesjänteentulehduksen?

Jatkuva akillesjänteiden rasitus aiheuttaa ärsytystä ja tulehdusta, ja ne aiheuttavat kipua.

Hankalissa tapauksissa tämä voi johtaa jänteen murtumiseen!

Krooninen ylirasitus voi myös myötävaikuttaa akillesjänteen muutoksiin, ja se voi johtaa jänteen rappeumaan ja tiivistymiseen. Kireät pohjelihakset ovat toinen syy, joten muista lämmitellä ennen treeniä!

Kiputilan tavallisin syy on ylipronaatio. Koska jalkaterä kiertyy liikaa sisäänpäin, alemman luun on pakko kiertyä sisäänpäin, ja se aiheuttaa pohjelihaksille paljon painetta.

Pohjelihakset yhdistyvät akillesjänteeseen, jota kutsutaan ”heikoimmaksi lenkiksi”. Tämä jänne ylirasittuu, mikä aiheuttaa ärsytystä ja tulehdusta.

Hoitovaihtoehdot – mitä voit tehdä

Käytä FootActiven pohjallisia estämään ylipronaatiota. Pohjallisten käyttö vähentää merkittävästi akillesjänteen kuormitusta, jolloin jänteet saavat mahdollisuuden parantua. Pohjalliset estävät jopa tilanteen huononemisen, mikä vähentää jännemurtuman riskiä.

Ortopedisten pohjallisten käyttö estää akillesjänteentulehdusta ja tendinopatiaa. Niiden lisäksi suositellaan vahvistamaan varovasti akillesjänteitä ja lihaksia ennen fyysisiä aktiviteetteja, kuten juoksemista tai muita urheilulajeja. Tee venyttelyharjoitukset hitaasti ja varovasti, venytä siihen kohtaan asti, jossa tunnet huomattavan vedon, mutta et kipua.