Alaselkävaivat
Selkäkipu on tavallinen vaiva, josta kärsivät miljoonat ihmiset. Monet heistä vain sinnittelevät selkäkipujen kanssa. Toiset käyvät lääkintävoimistelijalla, kiropraktikolla tai hierojalla saadakseen apua. Tavallisin selkäkivun tyyppi on kipu selän alaosassa.
Lanneselän kivut ja jalkaterät – Mikä aiheuttaa lanneselän kipuja?
Lanneselän ongelmien tyypillisin syy on huono kehon ryhti. Tietokoneella tai kirjoituspöydän ääressä istuessaan töissä tai kotona tai televisiota katsellessaan useimmat meistä lysähtävät kasaan, ja hartioiden ja ylä- ja alaselän lihakset ylikuormittuvat.
Huono asento voi myös kehittyä silloin, kun olemme jalkojen päällä tuntikausia. Vanhetessamme ryhti heikkenee vähitellen, eikä suurin osa meistä ole edes tietoinen ryhdistään.
Vain hyvin harvat ihmiset ymmärtävät, että huono ryhti alkaa jalkateristä. Yli puolet väestöstä kärsii virheasennosta, jota kutsutaan ”ylipronaatioksi”. Siinä jalkaterät ja nilkat kiertyvät liikaa sisäänpäin, minkä vuoksi koko keho on epätasapainossa.
Ylipronaation vuoksi sääret kiertyvät sisäänpäin ja lantio työntyy eteenpäin. Siitä seuraa selkärangan notkon korostuminen ja alaselän lihasten jäykistyminen. Lanneselän kivuista kärsivien ihmisten tulee etenkin pitkään seisoessaan tai kävellessään huomioida syyt, jotka ovat peräisin heidän jalkateristään.
Ortopediset pohjalliset auttavat lanneselän kipuihin
Ortopediset pohjalliset korjaavat ja pienentävät liiallista pronaatiota sekä palauttavat luonnollisen kävelytyylimme. Uudessa yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa havaittiin, että henkilön kävelytyylin ominaisuudet saattavat myötävaikuttaa krooniseen lanneselän kipuun. 68 prosenttia tutkimukseen osallistuneista, jotka kaikki kärsivät lanneselän kivuista, huomasivat alaselän kipuoireiden lievittyvän sen jälkeen, kun he olivat saaneet ortopediset pohjalliset käyttöönsä.
FootActiven pohjalliset estävät ylipronaatiota ja vähentävät siten säären kiertymistä ja siitä johtuvaa lantion työntymistä. Parempi kehon ryhti puolestaan auttaa lievittämään alaselän lihasten jännityksiä.