Oireet ja syyt

Mortonin neurooman aiheuttaa 3. ja 4 jalkapöydän luun puristus, joka painaa jalkaterän tärkeää hermoa. Mortonin neurooma muistuttaa metatarsalgiaa, mutta usein siitä kärsivillä on myös muita oireita, kuten varpaiden puutuminen ja tikkuilu. Mortonin neurooma tarkoittaa varpaisiin johtavaa hermoa ympäröivien kudosten paksuuntumista tai turvotusta.

Korkeakorkoiset kengät eivät ole ainoa syy tähän jalkaterän kiputilaan. Tietyt muut jalkaterän sairaudet, kuten liikavarpaat, lattajalkaisuus tai vasaravarvas, voivat myös lisätä jalkaterän painetta ja aiheuttaa Mortonin neurooman. Jotkut kärsivät siitä, koska ovat kävelleet vuosikausia korkeilla koroilla.

Hoito ja lievitys

FootActiven pohjalliset auttavat lievittämään kivuliaita oireita muotikengillä ja korkeilla koroilla käveltäessä, ja päkiän kipu ja paine vähenee. FootActive Catwalk on pohjallinen, joka sopii tällaisiin kenkiin.

Nämä ortopediset pohjalliset tukevat päkiää ja auttavat estämään jalkapöydän luiden laskeutumisen. Se taas vähentää hermojen puristusta ja siten Mortonin neuroomaan liittyvää tikkuilua ja kipua.

Mortonin neurooma voi myös kehittyä tavallisilla matalapohjaisilla kengillä käveltäessä. FootActive Comfort on silloin ratkaisu kipuihin. Nämä ortopediset pohjalliset sopivat mataliin kenkiin, saappaisiin tai urheilukenkiin, ja niissä on sisäänrakennettu päkiän tuki. Ne auttavat kohottamaan päkiän luurakennetta, mikä vähentää jalkapöydän luihin, ligamentteihin ja hermoihin kohdistuvaa painetta ja hankausta.

Ortopedisten pohjallisten käyttö estää akillesjänteentulehdusta ja tendinopatiaa. Niiden lisäksi suositellaan varovasti vahvistamaan akillesjänteitä ja lihaksia ennen fyysisiä aktiviteetteja, kuten juoksemista tai muita urheilulajeja. Tee venyttelyharjoitukset hitaasti ja varovasti, venytä siihen kohtaan asti, jossa tunnet huomattavan vedon, mutta et kipua.